Ga naar de inhoud

Boerderij

VAN KOE TOT COUPE

Sinds 1988

Ons verhaal start toen twee passies werden samengebracht: de boerderij en lekker eten. Wat kleinschalig begon met ons eerste bolletje vanille, groeide uit tot onze ijshoeve met meer dan 50 verschillende smaken, geliefd in de Kempen en ondertussen ook ver daarbuiten.

Het recept dat sinds toen nog steeds ongewijzigd is, is een goed bewaard geheim, maar we kunnen je wel verklappen dat er melk van onze eigen koeien, 100% natuurlijke ingrediënten en (je raadt het nooit) veel liefde aan te pas komen.

0
Hectaren land
0
Koeien
0
Liter melk
+ 0
Smaken

Het spreekt voor zich: zonder koeien, geen melk en zonder melk, geen ijsjes. Gelukkig kunnen we rekenen op onze koe-llega’s die ons elke dag van verse melk voorzien. We leggen hen dan ook met plezier in de watten / in het hooi: enkel het beste is goed genoeg voor hen. Daarom bewerken we zelf onze velden en krijgen ze hoofdzakelijk voeder dat we zelf telen. Dankzij ongeveer 40 hectaren gras en maïs, kunnen we hen dagelijks voorzien van een lekkere maaltijd.

Ondertussen zijn er zo’n 75 melkkoeien waar we elke dag op kunnen rekenen. Samen zorgen ze ervoor dat we maar liefst 2000 liter melk per dag hebben om mee aan de slag te gaan. Te veel om enkel ijsjes, wafel- en pannenkoekendeeg en milkshakes van te maken, dus een deel hiervan gaat naar een coöperatieve melkerij die er op hun beurt heerlijke melkproducten van maken.

Zodra de de haan kraait gaat ons gepassioneerd team aan de slag met het melken van de koeien en de verwerking van die melk. Dit ‘van koe tot coupe’ proces is zelfs zo snel dat je van een vers ijsje kan genieten al 24u nadat de koe werd gemolken.

We dragen grote zorg voor onze dieren en omgeving want gezonde koeien zijn gelukkige koeien, en gelukkige koeien produceren niet alleen meer melk, maar ook melk van een hogere kwaliteit. En dat proef je wanneer je geniet van een heerlijke ijscoupe in onze hoeve, aan een van onze ijskarren of foodtrucks.

Wist je dat je sinds kort ons ambachtelijk ijs ook kan terugvinden in tal van winkels?